Vi danskere er helt generelt ikke bange for at tage kosttilskud – og især ikke, hvis de kan hjælpe os til at få mere energi i hverdagen.

Vi er nemlig midt i en travl tid, hvor det at have både karriere og familie på samme tid forventes. Det går ud over den tid, hvor det ellers var muligt at slappe lidt af og i værste tilfælde også vores søvn. Du kan godt snyde dig selv for søvn i et øjeblik, men det ender med at bide dig bagi efter et stykke tid.

Et kosttilskud værd at anbefale i denne forbindelse er perikon. Perikon kaldes også Johannesurt og kan med det aktive stof Hyperikum hjælpe dig med at få mere energi hverdagen.

For energi – og mod søvnforstyrrelser

Perikon har til formål at give lidt mere energi i dagen og kan undertiden også hjælpe mod milde søvnforstyrrelser. Har du kroniske problemer med at falde i søvn er perikon ikke løsningen – her skal du have fat i stærkere midler (eller finde frem til roden af dit problem, fx for meget computer om aftenen).

 

Ikke behandling mod depression

 

Det er ligeledes værd at slå fast, at perikon som middel ikke er anvendeligt til at bekæmpe depression. Frygter du depression bør du søge læge for at få behandling mindet mod præcis denne problemstilling.