Der er mange måder, at nedrive et hus på. Og de måder, skal vi nok komme ind på, i denne artikel. Men det er også væsentligt at starte med at spørge: hvorfor skal et hus nedrives. Hvilke grunde er der?

Hvorfor skal et hus nedrives?

nyt hus Der kan være mange grund, til at et hus skal nedrives. Lad os tage et par eksempler.

 

  • Boligen er gammel. Ejendomsværdien er høj. Hvis en gammel bolig ligger et attraktivt sted, kan det ofte betale sig, at rive huset ned – og bygge et nyt – da grundens værdi er så høj, at det nærmest kun kan være en fornuftig investering.
  • Boligen er gammel. En anden grund til at rive en gammel bolig ned, er at den simpelthen er for gammel til at bo i – måske, at den ikke er sikker mere, eller at den bare ikke står til at ’redde’.
  • Skimmelsvamp – og andre ’sygdomme’. Skimmpelsvamp. Åh, gode gamle skimmelsvamp. En træls ting – for hvis det breder sig, kan det næsten være umuligt, at redde huset. Man kan ikke bo i et hus med skimmelsvamp – i hvert fald ikke på sigt.
  • Kommunen skal bruge grunden. Nogle gange, skal kommunen udvide vejnettet, for at have kapacitet til Danmarks større og større bilpark. Trafikken skal ikke gå i stå. Derfor udvides nogle veje. Et eksempel er i Randers Kommune, hvor en væsentlig kendt vej i byen, skulle udvides med et spor mere i hvert retning – og så skulle alle boligerne, der eller var rigtig fine og i god stand, nedrives – for at få plads til udviklingen af vejen.

Hvordan nedrives et hus?

Et hus kan rives ned på mange forksellige måder. Som udgangspunkt er det vigtigt, at boligen er helt tom, når den nedrives – ellers skal der sortes i ’affaldet’ – og det kan være en langsommelig process.

Et hus skal ofte rives ned, ved hjælp af en ’gravko’ – nogle maskiner, som simpelthen tager taget ned først, og herefter væggene. Soklen er det sidste som rives ned, som øfte tages væk, efter at hele husets vægge og tag er taget væk – ellers kan man ikke komme til.

Læs meget mere på bygoghjem.dk

 

Hvem skal jeg have til at hjælpe mig?

Nogle professionelle.

 

Et hus, med alle dets rør og fundament, kan rives ned på et par dage. Det koster naturligvis noget, men omvendt er det ikke et sted, der skal spares. Det nye hus der skal bygges på grunden, kan blive meget svært at planlægge, hvis alt fra det tidligere hus ikke er fjernet. Tænk sig, hvis der dukker et rør op – eller gasledning – der hvor der skal graves. Det kan blive farligt. Derfor er det vigtigt at ’nedrivnings-arbejdet’ bliver foretaget af professionelle.

 

Du kan godt selv gøre det. Men du skal være klar over, at der kommer spørgsmål, som du højest andsynligt, ikke kan svare på – og så står du, midt i arbejdet – og er i tvivl om, hvad du skal gøre. Det er heller ikke sjovt.

Rådet: få nogle professionelle til at gøre arbejdet. Det er hurtigt og koster ikke en bondegård.