Tips og tricks mod ondt i ryggen

Har du tit problemer med din ryg? I denne tekst får du råd og tips til hvordan du nogle gange ville kunne omgå rygsmerter. Dette er ikke en læge-videnskabelig artikel, men snarere husråd og udtryk for almindelig sund fornuft. Så brug artiklen på den måde!

Ondt i ryggen: Undgå med de her tips

De følgende forslag kan være en god ide at gøre ved smerter i ryggen:

  1. Brug din krop aktivt i din fritid
  2. Bevæg dig mere på dit arbejde – for personer med en arbejdsplads ved kontorpladser så er hæve sænkeborde en rigtig god løsning (se mere om hæve sænkebord her hos haeve-saenkebord.dk)
  3. Træn din ryg – læs mere om træning af ryg her hos Sundhed.dk
  4. Styrk dine mavemuskler – det kan også forebygge mod hård mave
  5. Træn din bækkenbund med bækkenbundsøvelser – Det kan du blandt andet gøre med her
  6. Løft rigtigt – Det kan du finde meget mere information om her hos HK
  7. Lav øvelser der styrker dine muskelpumper
  8. Sid ordentligt – Det handler om at bevæge sig mens man sider læs mere her hos DR og Guiden til ergonomiske kontorstole

Brug en stiv ryg til at undgå rygsmerter

Når du oplever stiv ryg, så er det et tegn på der er rygsmerter på vej. Så det er et vink med en vognstang, hvis du begynder at få stiv ryg. Hvis du håndterer situationen ordentligt og udfører øvelserne på den her side. Hvis alt går vel så vil du kunne undgå at få rygsmerter
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Det er altid bedst at spørge en gang for meget! De har en uddannelse og erfaring i at assisteremed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Prøv eventuelt at tage et kig på følgende kilder: